Ruusa
4. polven pinseri-snautseri-risteytys yhdistelmästä
Windläufer Weise Waltzer - Fi MVA Yarracitta Ketschuppibaby

syntynyt 17.2.2010
kasvattaja Karoliina Suomalainen, kennel Megamagee

Terveystutkimukset:

lonkat A/A
kyynärät 0/0
silmät OK 18.11.2011, 18.1.2013
DLA-testattu (heterotsygootti) 2012
MyDogDNA-passi 2013

Luonne:

Luonnetestattu 2012: +1, +1, +3, +2, +1, +2, +1, +3, ++ kokematon | video

Jälkeläiset:

Pinjoy D-pentue 2013

Harrastukset:

Agility, medi2
Toko (ihmisen vuoksi tuskin koskaan kokeeseen päästään)
Pihansiivous (eläimistä, ihmisistä)

Ulkomuoto:


1 x VSP, 2 x VASERT

Rupuruu! Megamagee otus, kymppivuoden kohokohta. Susun pentueesta ei ollut tarkoitus pentua meidän laumaan ottaa, mutta siinä viikkojen edetessä ja pentulaatikolla viettämieni tuntien lisääntyessä ajatus uudesta pinseristä alkoi tuntua suorastaan loistavalta idealta (ei yllättänyt isäntää niin mitenkään). Muutto omakotitaloon pihoineen varmistui ja lapsetkaan eivät enää niin tiiviisti vieneet aikaani, joten pentujen ollessa 5-viikkoisia ilmoitin, että meille kiitos se, joka jää yli (kyllä, oivallista pennunvalintaa). Ruusa oli pentueessa se, joka järsi varpaani rikki ja hyökkäili sormeni verille. Pikkulikka joko nukkui täysin omissa oloissaan muiden riekkumisesta piittaamatta tai pyöri väkkäränä aiheuttaen pahennusta sisaruksissaan. Meille tuli lopulta juuri se pentu, josta ääneen naureskelin "kuka muu tahansa, mutta ei tota punapantasta riiviötä!".

Onneksi tuli! Ruusan reippaus, innokas asenne ja kestävä pää ovat sopineet paremmin kuin hyvin lapsimeluisaan arkeemme. Ruusa ei pienestä hätkähdä, ei mene helposti rikki ja antaa anteeksi nopeasti. Se on äitinsä Susun tavoin todella helppo koira, mutta vielä äitiään paremmin minun käteeni sopiva. Helposti motivoitavissa, suora, innokas, iloinen. Sillä on halu tehdä oikein. Fiksu likka, jonka kanssa on älyttömän mukava tehdä melkein mitä tahansa. Tekemättömyyttäkin se kestää muutaman päivän, sen jälkeen keksii mielellään vaikka itse. Ruusa on pinsereistämme ensimmäinen, joka eliminoi tontiltamme jyrsijät ja se myös äänenkäytön lisäksi on valmis käyttämään hampaitaan luvatta pihaan yrittäjiin. Ruusalla riittää puuhaa. Sisätiloissa se on huomaamaton peiton alla rentoutuja - niin kuin kai kaikki pinserit. Ääntään se käyttää sisälläkin mielellään, juuri niin paljon kuin sallitaan. Lapsirakas ja nyt 4-vuotiaana se Susun tavoin hakeutuu itse lasten halittavaksi, talon parhaille paikoille. Myös isännän syli on nyt viimeisen vuoden aikana tuntunut "parhaalta ikinä".


Mikään ruusunnuppu ei meidän Ruppu ole, mutta tokihan sitä on näyttelyissäkin joskus käyty:

19.03.2011 R TUUSNIEMI TALVITIE MARJA
JUN-EH JUK

Hyväntyyppinen ja –kokoinen, kovin niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Hieman takaluisu kallo ja lentävät korvat. Etuasentoinen lapa. Lyhyt ja liian laskeva lantio. Alaskiinnittynyt häntä. Hyvä karva. Seisoo ja liikkuu pylly pystyssä. 

10.09.2011 R HELSINKI HOLM MARIANNE
NUO-ERI NUK1 SA PN2 VASERT

Erinomainen tyyppi. Kaunis, oikeanmuotoinen nartun pää. Hieman pyöristyvät silmät ja levottomat korvat. Kaunis kaula, riittävästi kulmautuneet raajat. Erinomainen eturinta. Hyvä rintakehä. Liikkuu hyvin. 

11.09.2011 R RAISIO PAUNOVIC DUSAN
NUO-EH NUK

1,5v. pienikokoinen, elegantti narttu. Normaali pää, korrekti kaula. Keskivahva rintakehä ja luusto. Suorat etukulmaukset. Korrekti ylälinja ja takakulmaukset. Hieman ahdas takaa. Erinomainen temperamentti. 

15.01.2012 R LAHTI JUUTILAINEN SAIJA
NUO-ERI SA NUK2 PN2 VASERT

2-vuotias, hyvin narttumainen, hyvärunkoinen. Mittasuhteiltaan miellyttävä nuori narttu. Hyvä pääprofiili, varsin voimakkaat posket, hieman kevyet korvat, hyvä purenta ja pigmentti. Tasapainoisesti, mutta niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä häntä. Liikkuu sujuvasti riittävällä askelpituudella. Hyvä ylälinja. Mukava luonne. 

21.01.2012 KV TURKU SKAAR TORBJÖRN
NUO-ERI NUK2

Tasapainoinen narttu, jolla hyvä pää & ilme. Saisi paremmin kantaa korviaan. Hyvä niska. Suora edestä. Hyvä vartalo. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu löysästi edestä. Liikkuminen voisi olla tasapainoisempaa. 

06.05.2012 R LAHTI KÄRKÄS LEILA
AVO-EH AVK1

Keskikokoa pienempi, hyvät mittasuhteet. Hyvät pään linjat, mutta pää voisi olla pidempi. Silmissä pyöreyttä ja korvat saisivat taittua paremmin. Hyvä eturinta ja rintakehä. Riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmat. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävä luusto. Lantiossa hieman luisuutta, joka vaikuttaa taka-askeleeseen. Hyvä etuliike. Hyvä karvan laatu, väri saisi olla puhtaampi. Miellyttävä käytös. 

12.05.2012 KV HAMINA HUBENTHAL RODI
AVO-EH AVK2

Erittäin hyvän tyyppinen. Melko hyvä pää. Ei kanna korviaan aivan oikein. Hyvä kaula. Hyvä selkälinja seistessä, hiukan liian köyry liikkeessä. Riittävä rinta ja kulmaukset. Askel saisi olla pidempi. 

26.05.2012 R OULAINEN WHITMARSH ANITA
AVO-EH AVK1

Koko 41,5 cm. Hyvä sukupuolileima, hyvät mittasuhteet. Edustaa ilman muuta pienintä kokoluokkaa. Kaunis pää, korvat saisivat olla parempiasentoiset. Valpas ilme. Hyvä eturinta. Väri saisi olla parempi ja tasaisempi. Temperamentti ja liikkeet ok. 

09.06.2012 E PORVOO LOHMANN WILFRIED
AVO-EH AVK2

Erittäin pienikokoinen ja sirorakenteinen. Pää saisi olla neliömäisempi. Hyvä ylälinja ja hyvät takakulmaukset. Rintakehä saisi olla syvempi. Suora etuosa. Värissä paljon mustaa sekakarvaa. Moitteeton liikunta, tiivis ja vahva selkä. 

07.07.2012 KV RAASEPORI KRCAL OTTO
AVO-H AVK

2-vuotias, pienehkö, vanhantyyppinen narttu. Suuret, pyöreät silmät, huonosti kannetut korvat. Hyvin suora lapa, hiukan köyristyvä selkälinja. Hyvät takakulmaukset, hyvä karvanlaatu. Värin tulisi olla puhdas punainen. 

07.10.2012 R HÄMEENLINNA EEROLA TAPIO
AVO-ERI SA AVK1 PN1 VSP SERT

Hyvät mittasuhteet ja tyyppi. Hyvä pää. Pyöristyvät silmät. Kokoon sopiva rintakehän vahvuus. Pystyt olkavarret. Hyvät takakulmaukset. Riittävä askelpituus. 

22.2.2014 KV JYVÄSKYLÄ ROSKAM-VAN BERGEN ANITA
AVO-ERI AVK219.04.2014 KV IMATRA SALIJEVIC ZORICA
AVO-EH AVK203.05.2014 KV TAMPERE SELTZ-HALTER JEANETTE
AVO-EH AVK1

-